Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!


 

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ

 ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων

την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει με κάθε ευκαιρία την «κανονικότητα» στα σχολεία και τις αυξήσεις στους μισθούς μας, εμείς βιώνουμε ένα σχολείο που πάει «από το κακό στο χειρότερο» και με το ζόρι βγάζουμε το πρώτο 15ήμερο του μήνα.

Από τη μία η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των σχολείων, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι διαλυμένες ή ανύπαρκτες υποδομές δημιουργούν ένα ζοφερό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Από την άλλη η ακρίβεια σαρώνει κυριολεκτικά το διαθέσιμο εισόδημά μας από παντού: είδη καθημερινής κατανάλωσης, τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές, δάνεια, ενοίκια κ.ά.

Την ώρα που οι μισθοί μας έχουν μειωθεί από το 2008 κατά 25,6% και το πραγματικό μας εισόδημα κατά 60%, η κυβέρνηση προβλέπει αύξηση των δαπανών για τους μισθούς κατά 4,87%, δηλαδή μόλις 40 ευρώ καθαρά το μήνα.

Είναι κοροϊδία.

Η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι εξαιρετικά «ανίκανες» για τις δικές μας ανάγκες, αλλά είναι πολύ «ικανές» για να:

§  Μας φορολογούν όλο και περισσότερο (95% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τα φυσικά πρόσωπα, 6,2 δις ευρώ επιπλέον φόροι για το 2024).

§  Διαθέτουν 12,1 δις ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους (Ταμείο Ανάκαμψης & Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για το 2024).

§  Σπαταλούν 6,7 δις ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες και το ΝΑΤΟ (για το 2024).

§  Κάνουν τα «στραβά μάτια» στην κερδοφορία των μονοπωλίων (9,2% η αύξηση του τζίρου των S/M, 45,4% η αύξηση των κερδών της ΔΕΗ, 9 δις ευρώ τα κέρδη 115 επιχειρήσεων το 2023).

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Οι εκπαιδευτικοί έχουμε φτάσει στα όριά μας!

Με οδηγό και παρακαταθήκη τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21/9. Τις επιτυχημένες απεργίες διαφόρων κλάδων για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ. Τους αγώνες των υγειονομικών και άλλων μαζικών φορέων για να μη διαλυθούν τα δημόσια νοσοκομεία. Τα μεγάλα συλλαλητήρια καταδίκης της σφαγής στη Γάζα… Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

*     Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Άμεση επιστροφή του 13ου – 14ου μισθού και του κλεμμένου ΜΚ 2016-2017. 12.000 αφορολόγητο. Υπογραφή ΣΣΕ.

*     Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου στα 300€ σε όσους αναγκάζονται να νοικιάσουν εκτός μόνιμης κατοικίας, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση. 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ. Δωρεάν σίτιση στις στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.

*     Μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών. Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.

*     Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών. Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις.

*     Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης.

*     Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

*     Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: