Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ για τις συγχωνεύσεις σχολείων την Τρίτη 5-12-2023

 


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

θεωρούμε απαράδεκτες τις προτάσεις συγχωνεύσεων σχολείων που κατατέθηκαν από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης προς τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Ειδικότερα, το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια συγχώνευσης του 4ου και 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, του 13ου και 4ου Γυμνασίου καθώς και του 30ου και 12ου Γυμνασίου!

Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘΑ και ΔΔΕ αντί να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα των σχολείων (σχολική στέγη, διορισμούς εκπαιδευτικών, χρηματοδότηση των σχολείων) προχωρούν σε παραπέρα υποβάθμιση των σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών.

Η απόφαση αυτή κινείται στα πλαίσια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής για την παιδεία. Στόχος της είναι η “μείωση του κόστους” με τη διαμόρφωση τεχνητού πλεονάσματος εκπαιδευτικών, με τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων, με την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών. Με την  παραπέρα προώθηση του «νέου κατηγοριοποιημένου σχολείου» που χρειάζεται πολυδύναμες σχολικές μονάδες για να μπορούν να προσελκύουν χορηγούς και γενικά να λειτουργεί το σχολείο ως αυτόνομη σχολική μονάδα, με ευθύνη στα οικονομικά και  στο πρόγραμμά της.

Αυτή η λογική «κόστους- οφέλους» για την παιδεία είναι υπεύθυνη για τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, αφού μέχρι σήμερα, δυόμιση μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν κενά στα σχολεία στην ανατολική Θεσσαλονίκη καθώς δεν έχουν προσληφθεί οι απαιτούμενοι εκπαιδευτικοί. Κενά που η διεύθυνση προσπαθεί να μπαλώσει με δεκάδες αναθέσεις υπερωριών, οδηγώντας σε εξάντληση τους εκπαιδευτικούς και σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Αυτή η λογική είναι υπεύθυνη, για  την έλλειψη σχολικών κτιρίων και σύγχρονων υποδομών την έλλειψη αντισεισμικών, αντιπυρικών ελέγχων και μέτρων ασφάλειας στα σχολεία. Είναι υπεύθυνη για την έλλειψη ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού. Για την μείωση των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης και την κατάργηση της ενισχυτικής.

Μην διανοηθούν να προχωρήσουν στην συγχώνευση των σχολείων!

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να μην εγκρίνουν την προτεινόμενη

 συγχώνευση!


Απαιτούμε:

·        Καμιά συγχώνευση σχολείων!

·        Σχολεία σύγχρονα, ασφαλή με όλους τους βοηθητικούς χώρους και τις υποδομές!

·        Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα!

·        Διορισμό όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να μη λειτουργούν με κενά, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στην Ανατολική Θεσ/νίκη παραμονές Χριστουγέννων!

 

 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ  ΚΑΝΕΝΑ  ΣΧΟΛΕΙΟ!

Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα εκπαιδευτικούς, μαθητές και συλλόγους γονέων, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε απόπειρα συγχώνευσης!

 

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας

την Τρίτη 5/12/2023 στις 12:00 μεσημέρι

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

(κτίριο ZEDA)

Για διευκόλυνση συμμετοχής στη διαμαρτυρία το ΔΣ της 

Α΄ ΕΛΜΕ – Θ

 προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00


Δεν υπάρχουν σχόλια: