Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ






Εικόνες από την κινητοποίηση 1/12/2023 με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στη ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης


Χαιρετίζουμε τη μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/12/2023 ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων που εισηγήθηκε η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Συγχωνεύσεις χωρίς κανένα παιδαγωγικό όφελος, γι’ αυτό άλλωστε στην εισήγηση της ΔΔΕ  η μόνη σχετική τεκμηρίωση είναι μια εκτίμηση αναφορικά  με τον αριθμό του μαθητικού πληθυσμού που θα συγκεντρωθεί σε κάθε  σχολική μονάδα.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ενεργοποιήθηκε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε τη σχετική εισήγηση και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τους γονείς των υπό συγχώνευση σχολείων οργανώθηκε η κινητοποίηση στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Έτσι, με σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι στις συγχωνεύσεις στα σχολεία» μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 13ου Γυμνασίου και του 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκαν με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 30ού και 12ου Γυμνασίου.

Με την κινητοποίησή τους, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το μέλλον των παιδιών τους να θρυμματιστεί στη λογική του «κόστους» και της «βιωσιμότητας».

Παρών και ο επερχόμενος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος παρουσία γονέων του 17ου Λυκείου / 13ου Γυμνασίου και αντιπροσωπείας της Α΄ ΕΛΜΕ δεσμεύτηκε ότι η νέα δημοτική διοίκηση προφανώς θα γνωμοδοτήσει αρνητικά στην εισήγηση για τη συγχώνευση των σχολείων. 

Η απαξιωτική στάση τόσο της Διευθύντριας της ΔΔΕ,  όσο και της αντ’ αυτής, που επικαλέστηκαν απουσία και αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνάντηση με τους δεκάδες μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς των υπό συγχώνευση σχολείων, αντανακλά ξεκάθαρα την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ που κινείται στη λογική κόστους-οφέλους σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών. Όσο κι αν κρύβονται όμως θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, ειδικά όσοι έχουν εκλεγεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο, και να αποδείξουν στην πράξη ότι αντιστρατεύονται αυτή τη βαθιά αντιεκπαιδευτική πρόταση της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης.

Από τη μεριά του εκπαιδευτικού κινήματος, εμείς δεσμευόμαστε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απόσυρση αυτής της πρότασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: