Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης                                         15  Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΖΩΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΘΕΛΟΥΜΕ  ΖΩΗ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ,

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9  ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μόλις πρόσφατα εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης, μαζί και ζωής, από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα, τον Έβρο και την Αθήνα, σκέπασαν με τις στάχτες τους την ήδη μαύρη ζωή, όπου ο μήνας δε βγαίνει για εκατομμύρια εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους/ες. Τώρα οι καταστροφικές πλημμύρες. Οι εικόνες και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας στις περιοχές που έχουν μετατραπεί σε λίμνη. Οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες, ανεπανόρθωτες και μακροπρόθεσμες. Χάθηκαν άνθρωποι, διαλύθηκε όλη η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ενώ μέχρι να φύγουν εντελώς τα νερά, θα ανησυχούμε αν έχουν πνιγεί και άλλοι κάτοικοι των περιοχών ή μετανάστες εργάτες γης. Ταυτόχρονα ο κίνδυνος οξύτατης υγειονομικής κρίσης είναι άμεσος.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κρατικό μηχανισμό, πάντα φταίει «κάποιος άλλος» και η καραμέλα έχει βρεθεί: «Ζούμε την κλιματική αλλαγή... τι να κάνουμε;». Αποτελεί πρόκληση να φορτώνει τα πάντα η κυβέρνηση στην κλιματική αλλαγή. Όταν πριν 30 περίπου χρόνια υπήρξε στη Θεσσαλία φαινόμενο με χαμηλότερη ένταση, αλλά τα ίδια χαρακτηριστικά και όταν μόλις τρία χρόνια πριν συνέβη εκεί η καταστροφή του Ιανού, είχε πλέον ξεκάθαρα φανεί τι θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα. Αυτό προειδοποιούσαν άλλωστε πολλά πανεπιστήμια και ερευνητές, προτείνοντας άμεσα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτά δεν έγιναν ποτέ, πλην ορισμένων μικρής σημασίας, αλλά τεράστιας αμοιβής, που γέμισαν τις τσέπες μεγάλων εργολαβικών εταιρειών.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Γιατί τόσες καταστροφές, γιατί καίγονται  άνθρωποι και δάση, γιατί χάθηκαν στα Τέμπη, γιατί πνίγονται άνθρωποι, ζώα, σπίτια χωράφια; Πού είναι τα μεγάλα έργα που διαφήμιζε η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, καθώς και η ΕΕ; Πού είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έταζαν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας; Ποιο καιρικό φαινόμενο, ποια φυσική καταστροφή αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια; Πού είναι οι συντονισμοί πολιτικής προστασίας; Γιατί πνίγηκε ο Παλαμάς μέσα στη νύχτα και το μήνυμα 112 έφτασε μετά από ώρες; Γιατί σκοτώνονται νέα παιδιά στα Τέμπη, γιατί πνίγονται εκατοντάδες στην Πύλο, γιατί καίγονται άνθρωποι στη Δαδιά. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα.                                                                                                                                      

H απάντηση είναι το ίδιο αμείλικτη: γιατί το σύστημά τους που βάζει πάνω από όλα το κέρδος των λίγων, δεν μετράει η ζωή των πολλών. Η «ανάπτυξή» τους, η λεηλασία φύσης και ανθρώπων, φέρνει νεκρούς. Η πολιτική τους σκορπά φτώχεια και θάνατο.

Στις 16 Σεπτέμβρη, ημέρα που έρχεται ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη θα εξαγγείλει  μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική: Νέο μισθολόγιο με αυξήσεις-κοροϊδία, 800.000 πλειστηριασμοί και υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων που απειλούν τη λαϊκή κατοικία, νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη που προβλέπει 14ωρο, συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών, θέσπιση ποινικού αδικήματος για άσκηση ψυχολογικής βίας από απεργούς, και, φυσικά, παραπέρα ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Στην εκπαίδευση ζούμε τη νέα επέλαση, για να ολοκληρωθεί η  αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση Παράδοση και υποταγή της εκπαίδευσης στην υπηρεσία των αναγκών του κεφαλαίου, λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με καθεστώς απόλυτου ελέγχου της παιδαγωγικής λειτουργίας και εργασιακή εξόντωση και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. Αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Παράκαμψη άρθρου 16 για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ελεύθερη επιλογή σχολείου.  Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Εθνικό απολυτήριο,  συνυπολογισμό του για την εισαγωγή τριτοβάθμια εκπαίδευση. Νέα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια για Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση, ειδική αγωγή.

                           ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας με τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις. Ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας μέσα από τα σωματεία μας. Η συγκέντρωση στις 16 Σεπτέμβρη, ημέρα παρουσίας του πρωθυπουργού  στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι αυτή η πολιτική που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Να διεκδικήσουμε την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και να αντεπιτεθούμε στοχεύοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διεκδικούμε - απαιτούμε

  1. Μέριμνα για υποστήριξη όλων των πληγέντων κατοίκων. Ταχεία αποκατάσταση των ζημιών των πληγέντων στη Θεσσαλία. Φροντίδα για τη διαμονή, σίτιση, περίθαλψη τους.
  2.  Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικός σχεδιασμός.
  3. Προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Έργα υποδομών για την προστασία ανθρώπινων ζωών.
  4. Μείωση του χρόνου εργασίας, 30ωρο-6ωρο-5μερο. Κατάργηση ν. Χατζηδάκη, να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη.
  5. Μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία για όλους/ες. Όχι  στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  6. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  7. Ενίσχυση των πληγέντων μαθητών, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο.
  8. Να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά! Αυξήσεις πάνω από 20% σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καμιά σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό – μπλοκάρουμε την αξιολόγηση. 
  9. Αποκλειστικά δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση.
  10. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.
  11. Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική στα 30 χρόνια δουλειάς.
  12. Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. 
  13. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
  14. Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. 
  15. Κατάργηση των νόμων για αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και των εξεταστικών πλεγμάτων (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA).
  16. Πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, κόντρα στην αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Να βάλουμε φραγμό στον ρατσισμό, φασισμό, στις έμφυλες διακρίσεις.
  17. Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους εξοπλισμούς. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από το ΝΑΤΟ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: