Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Β. ΜΟΡΕΛΛΑ

 

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ στην ΠΔΕ την Τετάρτη 13/3/2024 στις 14:30 μ.μ.


Το ΔΣ και η Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ καταδικάζει τη δίωξη σε βάρος του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα. Σε βάρος του συναδέλφου διεξάγεται ΕΔΕ για γεγονότα που συνέβησαν το Μάιο του 2022 σε συνέλευση της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν τότε μέλος. Συνέβησαν δηλαδή σε εσωτερική διαδικασία του σωματείου στο οποίο ανήκε τότε. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση παρεμβαίνει στις ίδιες τις διαδικασίες των σωματείων και κρίνει τη συμπεριφορά των συναδέλφων σε αυτές!

Μάλιστα γίνεται προσπάθεια να επεκταθεί το αντικείμενο της ΕΔΕ μέσα από αόριστες και άσχετες με το αντικείμενό της ερωτήσεις και για άσχετα με τη ΓΣ του Μαΐου του 2022 θέματα, στη συνολική συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου, καθώς εξετάζεται η τοποθέτηση του συναδέλφου για ζητήματα που αφορούν την ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Όλα τα παραπάνω κάνουν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για δίωξη που έχει να κάνει με την άσκηση συνδικαλιστικής δράσης. Θεωρούμε την τακτική αυτή επικίνδυνη μιας και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα και μάλιστα εκτός υπηρεσιακού χώρου.

 

Γι’ αυτό απαιτούμε:

·        Την άμεση απαλλαγή του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με τη συνδικαλιστική του δράση.

·        Οι ΔΙΔΕ να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

 Ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: