Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 25 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ 2020 ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 Το ΔΣ και η Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ καταδικάζει την δίωξη των 25 φοιτητών

του πολυτεχνείου του 2020 στα Ιωάννινα και απαιτεί την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και την διαγραφή των προστίμων.

 

Στις 17 Νοεμβρίου,  φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Για να προβάλουν ξανά το επιτακτικό αίτημα για άμεση ενίσχυση και χρηματοδότηση της υγείας με προσλήψεις, νέες ΜΕΘ, τεστ, άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας. Για να διεκδικήσουν «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», ενάντια στις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο έγκλημα στα Τέμπη.

 

Ως απάντηση πήραν: τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 φοιτητών, 30 προσαγωγές, 23 συλλήψεις, κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες, εξοντωτικά πρόστιμα (900€ έκαστος, 20.700€ συνολικά). Ένα χρόνο αργότερα η  ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε ακόμα δύο φοιτητές που διαδήλωσαν εκείνη τη μέρα και –όλως «τυχαίως»- ήταν αυτοί που είχαν τραυματιστεί πιο βάναυσα από την αστυνομία!

 

Τέσσερα χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με αστικά κόμματα, συνεχίζουν ακάθεκτοι το ξήλωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, λουκέτα κτλ.). Ψηφίζουν δεκάδες αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα(κατάργηση οκταώρου, νόμοι Χατζηδάκη-Άδωνη κτλ). Χτυπούν τη Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία: καταστρατηγούν το άρθρο 16, ανοίγουν τις πόρτες στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετατρέπουν τη μόρφωση σε ακριβό εμπόρευμα. Φορολογούν τους πάντες, εκτός από τους πλούσιους. Καταδικάζουν τους αγρότες στην ανέχεια. Δεν κάνουν τίποτα για την ακρίβεια η οποία κατατρώει το λαϊκό εισόδημα. Ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων σε πολεμικούς εξοπλισμούς εμπλέκοντάς μας σε πολέμους, αντί να διορίζουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και να ενισχύουν τους μισθούς.

 

Αλληλεγγύη στους 25, σε κάθε διαδηλωτή και αγωνιστή!

Η μοναδική λύση βρίσκεται στους αγώνες, στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους σημερινούς αγώνες των φοιτητών, αγροτών και εργαζομένων. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε κάθε αγωνιστή που διώκεται από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής.

 

Απαιτούμε:

 

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ  

·   ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: