Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Να αποσυρθεί η μήνυση σε βάρος συνδικαλίστριας

 Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης                                                         3 Νοεμβρίου 2023

Να αποσυρθεί η μήνυση σε βάρος συνδικαλίστριας

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Στις 15 Δεκέμβρη του 2023 εκδικάζεται η υπόθεση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ Χ. Κοροξενό, προς την Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του σωματείου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ. Ο κ. Κοροξενός δεν διαμαρτυρήθηκε απλά, δεν επέλεξε να απαντήσει συνδικαλιστικά αλλά κατάθεσε μήνυση, ελπίζοντας ότι η δίκαιη κριτική που του ασκήθηκε για τους εναγκαλισμούς του με τα φασισταριά θα εκφυλιστεί σε «συκοφαντική δυσφήμιση».

Ο κ. Κοροξενός, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του προέδρου του σωματείου συναντήθηκε με το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ», τους γνωστούς μπροστινούς του καταδικασμένου και φυλακισμένου εγκληματία Κασιδιάρη. Πήγε εκεί για να ζητήσει υλική βοήθεια για τους υγειονομικούς που βρίσκονταν σε αναστολή. Στη συνάντηση αυτή, όπως πληροφορηθήκαμε από το δελτίο τύπου του φασιστικού μορφώματος (και τις φωτογραφίες που το συνόδευαν και εμφάνιζαν τον μηνυτή χαμογελαστό δίπλα δίπλα με τους φασίστες) παρουσιάζεται με την ιδιότητα του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, χωρίς να υπάρχει ανάλογη απόφαση ή εξουσιοδότηση από το ΔΣ του σωματείου, αλλά ούτε και από την επιτροπή των εργαζόμενων σε αναστολή τους οποίους υποτίθεται εκπροσωπούσε.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το κόμμα, που όταν οι υγειονομικοί έδιναν τη μάχη της πανδημίας στο τσακισμένο ΕΣΥ, υποστήριζε ότι κορονοϊό έχουν μόνο οι λαθρομετανάστες και ότι αυτοί γεμίζουν τα νοσοκομεία! Πρόκειται για το κόμμα που οργανώνει αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες», που στο «κυβερνητικό» του πρόγραμμα όχι απλώς δεν προτείνει προσλήψεις προσωπικού και δεν αναφέρει ούτε μία φορά τη λέξη «μονιμότητα», αλλά για την αντιμετώπιση των ελλείψεων προτείνει να δοθούν κίνητρα «μιας επιπρόσθετης παραμονής και προσφοράς στα νοσοκομεία με διαδικασίες ιδιωτικής αμοιβής της εργασίας», δηλαδή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η παράταξη με την οποία εκλέγεται η Ελ. Μπακιρλή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε την αγανάκτησή της για την απαράδεκτη ενέργεια του (πρώην) προέδρου να διαφημίσει το φασιστικό μόρφωμα «ΕΛΛΗΝΕΣ», να τους ξεπλύνει και να τους δώσει την αφορμή να παρουσιάζονται ως «φιλάνθρωποι». Η ανακοίνωση τον ενόχλησε τόσο πολύ που προχώρησε στη μήνυση. Πρόκειται για απαράδεκτη και επικίνδυνη πρακτική ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και εν γένει της πολιτικής κριτικής. Μάλιστα γίνεται σε συνθήκες που η κυβέρνηση επιτίθεται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και επιχειρεί με νόμους να ποινικοποιήσει τους λαϊκούς αγώνες.

Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στεκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσας Ελένης Μπακιρλή. Καταδικάζουμε την στάση του κ. Κοροξενού, απαιτούμε να αποσύρει την απαράδεκτη μήνυση. Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 15 Δεκέμβρη (ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση) στις 8:30 πμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: