Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Κάλεσμα νεοδιόριστων σε κινητοποίηση στη ΔΔΕ Δυτικής την Τρίτη 21/11 στις 2.30μμ

 


Να σταματήσουν η ομηρία και ο εκβιασμός!

Να εκδοθούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων!

Κινητοποίηση των ΕΛΜΕ  στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Τρίτη 21/11 στις 14:30

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εκβιασμό και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της μονιμοποίησής τους.

Το Υπουργείο, οι ΔΔΕ και τα «ΠΥΣΔΕ»  αρνούνται να εκδώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, επικαλούμενοι παντελώς αυθαίρετα την “ανάγκη” της ολοκλήρωσης των διαδικασιών αξιολόγησης (νόμος 4823/2021). Κι αυτό ενώ, ακόμα και με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, είναι σαφές πως με το πέρας της διετίας εκδίδεται αυτοδίκαια η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης. Γι’ αυτό, υπάρχουν Υπηρεσιακά Συμβούλια και Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους που ανήκουν στην ευθύνη τους. Πράξεις μονιμοποίησης έχουν εκδώσει η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Αθηνών, Χανίων και Δυτικής Αττικής. Επισημαίνουμε την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της ΔΔΕ Ηρακλείου στην οποία προχώρησε το αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ, μόλις πρόσφατα στις 1/11/2023, για εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2019.

Οι Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ μαζί με συναδέλφους νεοδιόριστους στις 12-5-2023 καταθέσαμε εξώδικο στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και στο ΠΥΣΔΕ, απαιτώντας  να βάλουν τέλος στην ομηρία των συναδέλφων και να προχωρήσουν στη  μονιμοποίηση των νεοδιόριστων που συμπλήρωσαν διετία οι οποίοι  παράνομα και παράτυπα δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Η Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης σε  συνεδρίασή του  στις 1-6-2023 απέρριψε κατά πλειοψηφία (ανάμεσα στην πλειοψηφία και ο αιρετός της ΔΑΚΕ) το καθολικό αίτημα του κλάδου και των ΕΛΜΕ για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων γνωστοποιώντας μας πως εφαρμόζει τη νομοθεσία!! Ποια νομοθεσία επικαλούνται όταν αρνούνται να εφαρμόσουν το  θεσμικό πλαίσιο  που ίσχυε κατά το χρόνο διορισμού των συναδέλφων μας;

Κυβέρνηση, Υπουργός και Σύμβουλοι έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή εκστρατεία τρομοκράτησης των νεοδιόριστων προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Προσπαθεί η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο, να εφαρμόσει ένα μέτρο καταδικασμένο στη συνείδηση του συνόλου των εκπαιδευτικών, πατώντας πάνω σε ένα ευάλωτο εργασιακά κομμάτι τους.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο για πάνω από 15 χρόνια, έχουν αλωνίσει από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, δουλεύοντας ως αναπληρωτές, και σε πολύ δύσκολες συνθήκες κράτησαν το δημόσιο σχολείο όρθιο. Είναι αυτοί που έχουν εξεταστεί και αξιολογηθεί αποδεδειγμένα, αλλά επίσης αναγκάστηκαν και αναγκάζονται να κυνηγούν προσόντα πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ. Είναι αυτοί, που μένουν για δύο χρόνια στον τόπο διορισμού, μακριά από τις οικογένειές τους, προσπαθώντας να επιβιώσουν με 735 ευρώ. Αυτή η πρόκληση, αυτή η ομηρία των δεκάδων χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών πρέπει να σταματήσει τώρα! Μας αφορά όλους και όλες!


  Το δημόσιο-δωρεάν σχολείο έχει ανάγκη από μόνιμους εκπαιδευτικούς!
  Το δημόσιο-δωρεάν σχολείο έχει ανάγκη από ελεύθερα σκεπτόμενους/ες καθηγητές/τριες! Δεν θα  μας κάμψετε!
  Δεν θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, που κατ’ ευφημισμό βαφτίζεται βελτίωση του δημόσιου σχολείου και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού!
  Δε θα αφήσουμε την παιδεία να γίνει εμπόρευμα!

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για να έχουν δίπλα τους όλοι οι μαθητές τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τα μορφωτικά δικαιώματα που έχουν ανάγκη στον 21ο αιώνα.

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων και την κατάργηση του ν. 4823/21.

Κανείς αξιολογητής στην τάξη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: