Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Άδικη απόλυση συναδέλφων από εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη - Κινητοποίηση την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 11.30 στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στα Πεύκα

 


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης          Θεσσαλονίκη,  1  Ιουλίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 11.30 Π.Μ. ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της  Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την αναίτια απόλυση των συναδέλφων  συνδικαλιστών εργαζομένων στα εκπαιδευτήρια ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ  και συμπαρίσταται στον αγώνα τους για επαναπρόσληψη.

Κατ΄εφαρμογήν του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση (4713/2020) εκπαιδευτικοί απολύονται αναίτια επειδή άλλοι αρνούνται να υποχωρήσουν στις πιέσεις της διεύθυνσης για καλούς βαθμούς σε μαθητές με γονείς που έχουν τη νοοτροπία του πελάτη, άλλοι δεν αποδέχονται παράνομες απαιτήσεις για υπερωριακή δωρεάν εργασία, άλλοι αρνούνται να αποδεχθούν «εθελοντική» μείωση του ωραρίου και του μισθού τους.

Είναι και αυτοί που απεργούν. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή των δύο εκπαιδευτικών που απολύθηκαν στις 29/6/2023 από τα «Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη» στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο έμπειρους συναδέλφους, με εξαιρετική παρουσία στις τάξεις τους, μέλη του ΔΣ του ΣΕΦΙΕ, του σωματείου εργαζομένων στα φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης οι οποίοι έκαναν το «ατόπημα» να απεργήσουν το Μάρτη, όταν όλη η Ελλάδα απεργούσε και κατέβαινε στους δρόμους ενάντια στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόλυση των δύο συναδέλφων.

Απαιτούμε να καταργηθεί εδώ και τώρα η άθλια διάταξη του ν. 4713/2020 που επιτρέπει την αναίτια απόλυση των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία.

Οι συνάδελφοι δεν είναι μόνοι τους!

 Όλοι για έναν και ο καθένας για όλους!

Το Δ.Σ. της  Α΄ ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 11.30 στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στα Πεύκα για να απαιτήσουμε την ανάκληση της άδικης και αναίτιας απόλυσης των δύο συναδέλφων



Δεν υπάρχουν σχόλια: