Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΕ04

 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης                              Θεσσαλονίκη,    19 Ιουλίου 2023


Για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκονται στον αέρα με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την τοποθέτησή τους.

Συγκεκριμένα: Οι συνάδελφοι ΠΕ04 κατά τη διαδικασία οριστικής τοποθέτησής τους  βρέθηκαν εκτός προτιμήσεών τους  ή σε σχολεία που ήταν τελευταία στις προτιμήσεις τους. Αυτό συνέβη γιατί το ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης, κατά τη διαδικασία των οριστικών τοποθετήσεων, τους τοποθέτησε αρχικά στα κενά που είχαν δοθεί και είχαν δηλωθεί στις αιτήσεις τους. Στη συνέχεια όμως το ΠΥΣΔΕ, τροποποιώντας  την αρχική απόφασή του  και εξαφανίζοντας τα  κενά που είχε δώσει αρχικά,  τοποθέτησε τους συναδέλφους ΠΕ04  αλλού,  χωρίς να τους  δώσει τη δυνατότητα να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους  σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Η νέα αυτή διαδικασία έγινε με όρους αδιαφάνειας με αρνητικές συνέπειες για τα σχολεία και τους συναδέλφους. Δηλ. οι συνάδελφοι με άλλα κενά έκαναν την αίτησή τους και τοποθετήθηκαν αρχικά και σε  άλλα κενά τοποθετήθηκαν οριστικά μετά την αλλαγή της απόφασης του ΠΥΣΔΕ ως προς τον υπολογισμό των κενών. Παράλληλα 13 οργανικές θέσεις έμειναν ακάλυπτες με αυτή την περίεργη διαδικασία…

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία οριστικής τοποθέτησης των συναδέλφων, το Ανατολικό ΠΥΣΔΕ είχε δώσει κενά μεταξύ αυτών και αυτά που προβλέπονται από την με Α.Π. 60818/Δ2/27-05-2011/ΥΠΔΒΜΘ ΑΔΑ: 4ΑΘΑ9-ΥΙ διευκρίνιση που δόθηκε από την ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ πού προέβλεπε:  “ Οι τοποθετήσεις των υπεραρίθμων όπως και οι βελτιώσεις, οι τοποθετήσεις των νεομετατιθέμενων και όσων εκπαιδευτικών βρίσκονται στη διάθεση ΠΥΣΔΕ στον κλάδο ΠΕ04 θα γίνουν κατά κλάδο και ειδικότητα, σύμφωνα με τις αρ. 45686/Δ2/14-4-2001 και 3508/Δ2/14-01-2010 εγκυκλίους για υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων. Τυχόν κενά μετά την προηγούμενη διαδικασία θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από την ειδικότητα με τις περισσότερες ώρες, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα δεύτερης ανάθεσης. “   Δηλ. έδωσε το ΠΥΣΔΕ κενά σε σχολεία με κάτω από 12 ώρες για κάποια ειδικότητα  που όμως, συνυπολογίζοντας και τις ώρες δεύτερης ανάθεσης, έβγαινε οργανικό κενό για ΠΕ04. Τη συγκεκριμένη διαδικασία το ΠΥΣΔΕ την είχε ακολουθήσει και παλιότερα. Κατά την οριστική τοποθέτηση των συναδέλφων όμως αυτά τα κενά εξαφανίστηκαν και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη του «αιρετού» της ΔΑΚΕ.

Απαιτούμε:

-     Να δοθούν οργανικές θέσεις σε όλους τους συναδέλφους. Κάθε συνάδελφος                  δικαιούται να έχει ένα σχολείο αναφοράς.

-    Εφόσον το ΠΥΣΔΕ επιμένει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο έκανε τις πρώτες  οριστικές τοποθετήσεις:

ü  Να γίνει ανάκληση των τοποθετήσεων του κλάδου ΠΕ04

ü  να επαναληφτεί η διαδικασία τοποθέτησης, αφού πρώτα  αναρτηθούν και να δοθούν άμεσα όλα τα οργανικά κενά στους συναδέλφους. Όπως προβλέπεται κατά κλάδο και ειδικότητα.

ü  Να ειδοποιηθούν προσωπικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο τους συναδέλφους ΠΕ04,  αφού έγινε χωρίς να γνωρίζουν ότι άλλαξε το ΠΥΣΔΕ τρόπο υπολογισμού των κενών, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει και η τοποθέτησή τους. 

ü  Να δοθεί η δυνατότητα στους εμπλεκόμενους συναδέλφους να κάνουν την αίτησή τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.ü  Να μη μείνουν ακάλυπτες θέσεις, ενώ υπάρχουν ενδιαφερόμενοι

Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία η κοινή παρέμβαση για το ζήτημα από τις ΕΛΜΕ του ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: