Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ - Τρίτη 04/07 στις 20.00, στην οδό Πλάτωνος, στις Συκιές

 


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης                             Θεσσαλονίκη,    1 Ιουλίου 2023

         Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη συναυλία- γλέντι οικονομικής ενίσχυσης που θα ακολουθήσει για την τετραμελή οικογένεια του Γ.Ν.  που πέρσι έγινε πλειστηριασμός της πρώτης και μόνης τους κατοικίας  από τα κοράκια των τραπεζών, και ενώ ο πατέρας ήταν άνεργος και η μητέρα με βαριά αναπηρία!

Ωστόσο, ο λαός της περιοχής των Συκεών, με την άμεση, δυναμική και αποφασιστική του κινητοποίηση, ματαίωσε αυτά τα σχέδια  και με την αλληλεγγύη που έδειξε σταμάτησε την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού για έναν ολόκληρο χρόνο!

Απέναντι στην νέα προσπάθεια να πεταχτεί η οικογένεια των συμπολιτών μας έξω από το σπίτι της, απαντάμε ακόμα πιο μαχητικά! Δεν θα αφήσουμε καμία λαϊκή οικογένεια μόνη της απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα!

Η απαράδεκτη επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα κάθε βιοπαλαιστή μας αφορά όλους, μιας και δεν γνωρίζουμε ποιος θα έχει σειρά. Ήδη σχεδιάζεται να βγουν σε πλειστηριασμό εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες και επαγγελματικές στέγες. Η επίθεση της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες, δεν έχει τελειωμό.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Ήδη μετράμε δεκάδες πλειστηριασμούς που ματαιώθηκαν σε όλη τη χώρα και συνεχίζουμε καθημερινά! Τα σωματεία μας, οι μαζικοί φορείς υλοποιούμε στην πράξη το σύνθημα που έχει εξασφαλίσει νίκες στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό: 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη γιατί ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση. Να αποδείξουμε και πάλι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Απαιτούμε:

·     Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του Γ.Ν.

·     Να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα αναπηρίας για την σύζυγό του

·     Να παγώσουν και να διαγραφούν τα χρέη του σε ΔΕΗ, νερό, θέρμανση       και δημοτικά τέλη.

·    Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, χωρίς         αστερίσκους και προϋποθέσεις

·      Αξιοπρεπές εξασφαλισμένο εισόδημα για κάθε λαϊκή οικογένεια.

·      Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να μην πληρώσει ο λαός


Όλες και όλοι στην συγκέντρωση, την Τρίτη 04/07 στις 20.00, έξω από το σπίτι του Γ.Ν. στην οδό Πλάτωνος, στις Συκιές.

Θα ακολουθήσει συναυλία-γλέντι αλληλεγγύης, λίγο πιο κάτω, στο πάρκο της Ρ. Φεραίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: