Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Κινητοποίηση Τετάρτη 4/9 στις 13:30 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και Πέμπτη 5/9 στις 14:00 στη ΔΔΕ Ανατολικής για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα  να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής και γενικής παιδείας (2020, ’21 και ’22)

 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

με την απόφασή του με αριθμό  1510/2024 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής προσφυγής, ακυρώνει την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων, οι οποίοι είχαν διοριστεί το 2020, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Με αυτή την απόφαση δικαιώνονται άμεσα όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι του 2020 που είχαν προσφύγει εναντίον της απόφασης και αναγνωρίζει πως οι διορισθέντες/είσες εκπαιδευτικοί του 2020 θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η αξιολόγησή τους. Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι οι συνάδελφοι που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και ανοίγει το δρόμο και για τους υπόλοιπους. Δικαιώνει τους αγώνες που δίνει ο κλάδος για πάνω από τέσσερα χρόνια. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα ηχηρό «χαστούκι» στο ΥΠΑΙΘΑ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που κρατούν κυριολεκτικά σε «ομηρία» χιλιάδες συναδέλφους, που αξιοποιούν με εκβιαστικό τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο και συνδέουν τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ορθή επιλογή να προχωρήσουμε συντεταγμένα, στα πλαίσια του δύσκολου και σκληρού αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, να κινηθούμε όλοι μαζί και με όλα τα μέσα για την υπεράσπιση του κλάδου και του δημόσιου σχολείου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε τρόπο και μέσο για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2020, του 2021 και του 2022, που συμπληρώνουν κι αυτοί τη δοκιμαστική διετία τον Αύγουστο του 2024.

Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και δε θα το απεμπολήσουμε. Το Υπουργείο βρίσκεται σε πανικό γι αυτό και προσπαθεί να τον σπάσει τρομοκρατώντας τους συναδέλφους που αντιστέκονται. Κανένας μόνος του. Όλοι μαζί και με όλα τα μέσα συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα δώσουμε απάντηση στο Υπουργείο.

 

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους (2020 και 2021) ότι μέχρι τη μέρα των κινητοποιήσεων μπορούν να στέλνουν τα στοιχεία τους στο μέιλ της Α΄ ΕΛΜΕ (Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Κλάδος,  Α.Μ., έτος διορισμού, σχολείο) ώστε να συμπεριληφθούν στις αντίστοιχες συλλογικές αιτήσεις.  Επισημαίνουμε ότι τη μέρα των κινητοποιήσεων θα χρειαστεί να είναι παρόντες για την υπογραφή των συλλογικών αιτήσεων.

Μπορούν να στέλνουν στην Α΄ ΕΛΜΕ και συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2022, για τους οποίους θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα σε δεύτερο χρόνο (δεν έχει αποσταλεί ακόμα από την ΟΛΜΕ το αντίστοιχο νομικό κείμενο).

 

Καλούμε τους νεοδιόριστους την Τετάρτη 4/9 στις 13:30 στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης ώστε να καταθέσουμε μαζικά τις συλλογικές αιτήσεις και να απαιτήσουμε να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι

 

Την Πέμπτη 5/9 στις 14:00 θα γίνει αντίστοιχη κινητοποίηση στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 

(Παρακαλούνται οι διευθυντές/ντριες των σχολείων της Α΄ ΕΛΜΕ να διευκολύνουν τους νεοδιόριστους συναδέλφους τη μέρα των κινητοποιήσεων)

 

Να εφαρμοστεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (1510/2024) που δικαιώνει τον αγώνα του κλάδου και τους νεοδιόριστους για τη μονιμοποίησή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: