Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους του ΣΔ του Γυμνασίου Αλικιανού Χανίων

 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης                Θεσσαλονίκη,    20 Ιουνίου 2023


     Ως ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δηλώνουμε την πάγια αντίθεσή μας σε κάθε δίωξη εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση. Τελευταίο κρούσμα στην Κρήτη, όπου η ΔΔΕ Χανίων καλεί σε απολογία συναδέλφους του ΣΔ του Γυμνασίου Αλικιανού, μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ, που κατηγορούνται για «παράβαση καθήκοντος», «σοβαρή απείθεια» και «πράξη ιδιότυπης “ανταρσίας”», επειδή διατύπωσαν την άποψη τους για τον σχολικό κανονισμό.

Πρόκειται για ευθεία επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησή της και προσπάθεια φρονηματισμού.

Όλα αυτά όμως που συμβαίνουν στα Χανιά μόνο τυχαία και μεμονωμένα δεν είναι. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πανελλαδικής επίθεσης σε κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα από τη μεριά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Είναι φανερή η προσπάθεια του υπουργείου να δημιουργήσει κλίμα φόβου στοχοποιώντας εκπαιδευτικούς που διαφωνούν με τις επιλογές και την «κανονικότητα» που προσπαθεί να επιβάλει το υπουργείο. Η επίθεση στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και την εκπαιδευτική ελευθερία είναι συστηματική και περνάει μέσα από την επίθεση στη συνδικαλιστική ελευθερία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του ΣΔ του Γυμνασίου Αλικιανού και απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξής τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: