Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Δευτέρα 12 Ιούνη, 8 π.μ. Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

 



 Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης          Θεσσαλονίκη,    9 Ιουνίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

       Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα δίνουν έναν δίκαιο, παλικαρίσιο αγώνα για να ακυρώσουν τις απολύσεις της εργοδοσίας ακόμα και εκλεγμένων συνδικαλιστών, τις συνδικαλιστικές διώξεις, για να εξασφαλίσουν την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα.

       Από τη μια μεριά είναι η επιχείρηση, η οποία αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που τις έδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, για να βγάλει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να επιτεθεί και να τελειώσει με το σωματείο των εργαζόμενων, για να επιβάλει όρους γαλέρας στο εργοστάσιο. Έχει στο πλάι της όλο το κράτος, τα ΜΑΤ που φυλάνε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου σαν ιδιωτικό security, τα δικαστήρια που εξασφαλίζουν αναβολές και καθυστερήσεις στην εκδίκαση της υπόθεσης. Με αυτό τον τρόπο στήθηκε και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός για να χτυπηθεί ο αγώνας των απεργών.

       Από την άλλη είναι οι απεργοί της Μαλαματίνα που δίνουν έναν πολύμηνο, δύσκολο αγώνα. Στο πλάι τους στεκόμαστε εκατοντάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί λαϊκοί φορείς, όλος ο λαός της Θεσσαλονίκης.

Όλοι στην συγκέντρωση των σωματείων, τη Δευτέρα 12 Ιούνη, στις 8πμ, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει η εκδίκαση ενάντια στις απολύσεις και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: