Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Πάρτε πίσω την απόλυση του Νίκου Θανάκου!

 



Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη,    3 Μαΐου  2023

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

     Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει το ψήφισμα και τις κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και Εργαστηρίων ν. Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλει την απόλυση του Προέδρου του λίγες μέρες μετά τις μεγαλειώδεις απεργίες για το έγκλημα στα Τέμπη. Μια απόλυση που δείχνει ότι οι ιδιωτικοί όμιλοι της υγείας, που έχουν θησαυρίσει μέσα στην πανδημία, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που απαιτούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας και διαβίωσης.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο έξω από το διαγνωστικό κέντρο της Βιοδιάγνωσης την Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 19:00, στο κατάστημα του κέντρου (Αγίου Δημητρίου 91).

Παραθέτουμε  το ψήφισμα του σωματείου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Πάρτε πίσω την απόλυση του Νίκου Θανάκου!

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου της «Βιοδιάγνωσης» που απολύει τον πρόεδρο του σωματείου μας επειδή απέργησε για το έγκλημα στα Τέμπη! Ντροπή τους! Μάλιστα, ενώ ισχυρίζεται ότι κάνει περικοπές προσωπικού, μετακινεί εργαζομένους για να καλύψει τρύπες.

Πρόκειται για μια εταιρεία που έκανε χρυσές δουλειές μέσα στην πανδημία με τα rapid test τα οποία θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους. Όπως και άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου, μπούκωσε με κέρδη επειδή διαλύθηκε η δημόσια υγεία. Κέρδη που βγήκαν από τη δουλειά ήλιο με ήλιο των εργαζομένων. Είναι η ίδια εταιρεία που πριν λίγα χρόνια επιχείρησε να απολύσει έγκυο εργαζόμενη και της κόπηκε ο βήχας χάρη στην παρέμβαση του σωματείου. Πρόσφατα προσπάθησε να αναγκάσει το προσωπικό να υπογράψει απαράδεκτη ατομική σύμβαση με απώλεια δικαιωμάτων, βρίσκοντας ξανά τοίχο τους εργαζόμενους και την αποφασιστικότητά τους να μη σκύψουν το κεφάλι.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η συγκεκριμένη απόλυση, έρχεται να προστεθεί στην απόλυση πρωτοπόρου συνδικαλιστή της ιδιωτικής υγείας στην Αθήνα αλλά και στις επιχειρούμενες απολύσεις άλλων συνδικαλιστών μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη. Είναι εμφανής ο φόβος της εργοδοσίας απέναντι στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στη δύναμη των εργαζομένων. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να μην τους περάσει!

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής να καταδικάσουν την απόλυση, να μην επιτρέψουν να συνεχίσει η εργοδοσία να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και να στοχοποιεί τους πρωτοπόρους σε κάθε χώρο.

Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο έξω από το διαγνωστικό κέντρο της Βιοδιάγνωσης την Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 19:00, στο κατάστημα του κέντρου (Αγίου Δημητρίου 91).

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση! Ούτε σκέψη για τους σχεδιασμούς για περαιτέρω εντατικοποίηση εργασίας με μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ διαγνωστικών κέντρων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: