Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ψήφισμα στήριξης στον Θανάση Αγαπητό

 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη,    3 Μαΐου  2023


                       Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ούτε αυτή τη φορά.

Αδιανόητη η προσπάθεια από θύμα να βρεθείς κατηγορούμενος.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 δικάζεται ο συνάδελφος Αγαπητός Θανάσης, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος του Β’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης, γιατί είχε το θάρρος να υπερασπιστεί το 2018 το νεολαίο Χ.Ν. που άδικα όπως αποδείχθηκε και δικαστικά (πλήρης και αμετάκλητη απόφαση 5859/19 του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσ/νίκης) συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί τόλμησε να αντιδράσει στα υβριστικά και ρατσιστικά σχόλιά τους.

Η παρουσία του Θανάση Αγαπητού την ημέρα της σύλληψης του Χ.Ν. στο αστυνομικό τμήμα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του νεολαίου, οδήγησε συγκεκριμένο αστυνομικό να επιτεθεί και να τρομοκρατήσει το Θανάση Αγαπητό, μη δεχόμενος την αμφισβήτηση της εξουσίας του.

Αν και ασκήθηκε ποινική δίωξη για αυτή τη συμπεριφορά, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο  (υφ’ όρου παύση ποινική δίωξη).

Παρόλα αυτά, ο συγκεκριμένος αστυνομικός προέβη σε μήνυση κατά του Θανάση Αγαπητού, για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση. Το θράσος δεν έχει όρια.

Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια – την οποία έχουμε ζήσει πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι – να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει συνολικά τους εργαζόμενους και όσους ορθώνουν ανάστημα και αγωνίζονται.

Είναι γελασμένοι. Αυτό το εχθρικό κράτος απέναντι στο λαό, το έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλες φορές, είτε οι απειλές και οι διώξεις προέρχονται από υπουργούς και εργοδότες, είτε από τις δυνάμεις καταστολής.

Τους ενοχλεί και τους φοβίζει που δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, που δίπλα στον καθένα που αγωνίζεται και διεκδικεί, εκφράζεται η αμέριστη και γνήσια αλληλεγγύη από εργαζόμενους, από αγωνιστές συνδικαλιστές και εκπροσώπους των σωματείων.

Απαιτούμε την οριστική αθώωση του Θανάση Αγαπητού στη δίκη στις 11/5/2023.




Δεν υπάρχουν σχόλια: