Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο έξω από το διαγνωστικό κέντρο της Βιοδιάγνωσης την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 18:30, στο κατάστημα του κέντρου (Αγίου Δημητρίου 91).

 


                                     ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

     Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει το ψήφισμα και τις κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και Εργαστηρίων ν. Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλει την απόλυση του Προέδρου του λίγες μέρες μετά τις μεγαλειώδεις απεργίες για το έγκλημα στα Τέμπη. Μια απόλυση που δείχνει ότι οι ιδιωτικοί όμιλοι της υγείας, που έχουν θησαυρίσει μέσα στην πανδημία, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που απαιτούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας και διαβίωσης.

Παρακάτω παρατίθεται το ψήφισμα του σωματείου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Πάρτε πίσω την απόλυση του συναδέλφου!

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου της «Βιοδιάγνωσης», η οποία προχώρησε στην απόλυση του πρωτοπόρου συνδικαλιστή, προέδρου του Κλαδικού Σωματείου των Ιδιωτικών Κλινικών. Την ίδια ώρα πιέζει και για μετακινήσεις του υπόλοιπου προσωπικού, ώστε να καλύψει τα κενά από την υποστελέχωση, οδηγώντας σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας.

Η συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου έρχεται λίγες ημέρες μετά την αγωνιστική δράση που ανέπτυξε με αφορμή τις μεγαλειώδεις απεργίες για το έγκλημα στα Τέμπη. Η απόλυση έγινε με την πρόφαση της περικοπής προσωπικού, λόγω «οικονομικών δυσχερειών», την ώρα που ο όμιλος έχει μπουκώσει από ζεστό χρήμα, μετά την απόφαση του κράτους και της κυβέρνησης να κάνει «δώρο» στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά εργαστήρια το διαγνωστικό έλεγχο του λάου κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η εργοδοσία της Βιοδιάγνωσης θεωρεί πως με τέτοιες κινήσεις και συνδικαλιστικές διώξεις θα καταφέρει να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Είναι γελασμένη. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Είναι εμφανής ο φόβος τους απέναντι στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στη δύναμη των εργαζομένων.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση!

Ούτε σκέψη για τους σχεδιασμούς για περαιτέρω εντατικοποίηση εργασίας με μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ διαγνωστικών κέντρων.   




Δεν υπάρχουν σχόλια: