Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Να σταματήσει η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης τις τακτικές παρενόχλησης και εκφοβισμού των συναδέλφων


Με όλα τα μέσα προσπαθούν να περάσουν την αξιολόγηση

 

Το τελευταίο διάστημα φτάνουν μηνύματα μειλ από το τμήμα Πληροφορικής της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στους νεοδιόριστους συναδέλφους οι οποίοι έχουν μετατεθεί στην περιοχή της Διεύθυνσης με το ερώτημα εάν έχουν περάσει τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης και έως ποιο επίπεδο, καθώς και εάν προτίθενται να πραγματοποιήσουν την διαδικασία αυτή.

Τα μηνύματα αυτά δεν έχουν καμία υπόσταση και δεν προβλέπεται σε καμία διαδικασία που αφορά στον συγκεκριμένο νόμο. Μόνο στόχο έχουν τον εκφοβισμό των συναδέλφων.

Καλούμε την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης να μην συνεχίσει την αποστολή τέτοιων μηνυμάτων, καθώς:

  1. Η υπηρεσία γνωρίζει πολύ καλά εάν έχει αξιολογηθεί κάποιος συνάδελφος ή όχι καθώς αυτό προκύπτει από τον φάκελο του συναδέλφου που τον συνοδεύει κατά τη μετάθεσή του και συνεπώς μπορεί να διαπιστωθεί υπηρεσιακά.
  2. Δεν έχει υποχρέωση κανένας συνάδελφος να δηλώσει πρόθεση να αξιολογηθεί ή όχι. Ο κάθε συνάδελφος που συμμετέχει στην προκηρυγμένη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, το κάνει γραπτώς και την καταθέτει στο πρωτόκολλο του σχολείου του.

Θεωρούμε ότι δύο χρόνια τώρα από την προσπάθεια εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης οι συνάδελφοι με αποφασιστικό τρόπο και μαζικότητα απέδειξαν πως αυτή η διαδικασία, που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση των σχολείων, δεν μπορεί να βρει εφαρμογή. Ο νόμος έχει καταρριφθεί στην πράξη και δεν μπορεί να βρει υποστηρικτές στην εκπαιδευτική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών και των γονιών.

Καλούμε για άλλη μία φορά το Υπουργείο, μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης να προχωρήσει στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων όλων των συναδέλφων που έχουν συμπληρώσει τα δύο χρόνια υπηρεσίας και να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει αυτές τις τακτικές παρενόχλησης που έχουν στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων και καλεί τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης να σταματήσει την αποστολή τέτοιων μηνυμάτων.



Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΛΜΕ 18-09-2024: Δελτίο τύπου για την συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΜΕ

Δελτίο τύπου για τα ολιγομελή - Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία τους!

 

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε!

Με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία τους

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι συνεχόμενες κινητοποιήσεις εδώ και μια εβδομάδα της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μαζί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οδήγησε στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης να λειτουργήσουν τα «ολιγομελή» τμήματα Προσανατολισμού του 2ου, 3ου, 4ου,  16ου και 17ου ΓΕΛ του κέντρου καθώς και του ΓΕΛ Καλοχωρίου και οι μαθητές να επιστρέψουν  στα σχολεία τους!

Η ανυποχώρητη στάση μας, ο κοινός μας αγώνας απέναντι στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Διευθύνσεων είχε ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση του Υπουργείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης από έναν απαράδεκτο και αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό που υπονόμευσε με απόλυτο τρόπο την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων, που περιόρισε  το δικαίωμα των μαθητριών και μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο στο οποίο υπάγονται και να μην μετακινούνται, ενώ την ίδια ώρα διαμόρφωσε μια εξαιρετικά αρνητική πραγματικότητα για τα εργασιακά δικαιώματα πολλών εκπαιδευτικών.

Η νίκη αυτή είναι αποτέλεσμα των επίμονων και ανυποχώρητων μαζικών πιέσεων των ΕΛΜΕ που ανήκουν τα συγκεκριμένα σχολεία, των Συλλόγων Γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών προς τη ΔΔΕ Ανατολική Θεσσαλονίκης,  την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το ΥΜΑΘ ώστε οι μαθητές μας να  συνεχίσουν να σπουδάζουν αυτό που θέλουν  στο σχολείο που φοιτούν.  Είναι ένα ακόμη χαστούκι στην πολιτική που βλέπει τους μαθητές σαν αριθμούς. Η μαζική αντίδραση και κατακραυγή επιβεβαιώνει τη χρεοκοπία της πολιτικής κόστους – οφέλους στην Παιδεία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή στα ΕΠΑΛ που βρίσκονται στη δύναμη της Α΄ ΕΛΜΕ (8Ο, 6Ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ΕΠΑΛ Αγ. Αθανασίου και καλούμε τη Διευθύντρια ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης να τηρήσει τη δέσμευσή της ότι θα επιστρέψουν στα σχολεία τους και όλοι οι εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν λόγω μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων τους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χρειάζεται επαγρύπνηση, γιατί οι αιτίες που οδήγησαν στο σχέδιο για κλείσιμο τμημάτων Προσανατολισμού παραμένουν εδώ. Αποδείχτηκε ότι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, μπορούν να βάλουν σημαντικά εμπόδια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σε σύγκρουση με την πολιτική της, ενωμένοι, με τον αγώνα τους, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, χωρίς συμβιβασμούς και παρακάλια, διεκδικώντας το σχολείο που τους αξίζει.

Σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από το ΥΠΑΙΘΑ για την οριστική έγκριση των ολιγομελών είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο!



Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διευκολυντικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) για την Δευτέρα 16/9/2024 στο ωράριο του κάθε συναδέλφου και για όσες ώρες από αυτές χρειαστεί:

-          Για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων για την αποτροπή της ανακατανομής και μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία που δεν εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τους σε άλλα σχολεία καθώς και

-          Για τη συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στις 14:00 για τις διώξεις εκπαιδευτικών.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Α΄ ΕΛΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 16/9 στις 14:00 στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στην κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση του σχολείου.

Το δικαίωμά μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας.

                Οι απειλές και η προσπάθεια εκφοβισμού των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών από τη διοίκηση και το Υπουργείο συνεχίζονται. Για να εφαρμόσουμε την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, καταφεύγουν σε απαράδεκτες αυταρχικές ενέργειες. Τους απαντάμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Δε γινόμαστε συνένοχοι στο τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών!

                Καταγγέλλουμε τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζωή Βαζούρα, που κάλεσε εκπαιδευτικούς να δώσουν εξηγήσεις, γιατί έκαναν απεργία – αποχή από τους μέντορες συντονιστές! Σοβαρές είναι και οι ευθύνες του Διευθυντή του σχολείου, που κατήγγειλε τους συναδέλφους, επειδή ακολούθησαν το κάλεσμα της ΕΛΜΕ τους να απέχουν από τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

                Η στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου και συγκεκριμένα στον ορισμό μέντορα και συντονιστή δεν είναι τυχαία και αδικαιολόγητη. Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που κρατάνε όρθια τα σχολεία, παρά τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση (συγχωνεύσεις, 28άρια τμήματα, ακατάλληλα κτίρια, υποχρηματοδότηση κ.ά.) και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Η στάση απέναντι στον ορισμό του μέντορα και συντονιστή εντάσσεται στον αγώνα ενάντια στην απόπειρα του υπουργείου να δημιουργήσει ένα σχολείο σαν αυτό πολλών χωρών, πιο σκληρό, ταξικά διαφοροποιημένο. Απορρίπτουμε το μέτρο του μέντορα, που συνδέεται με την αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, που μπαίνει ως προϋπόθεση στην αυτοδίκαιη μονιμοποίησή τους με τη συμπλήρωση της διετίας.

                Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! Δε θα επιτρέψουμε να δεχτεί κυρώσεις κανένας απεργός! Καμία και κανείς μόνη/ος απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία του υπουργείου και της διοίκησης!

Θα σταθούμε στο πλάι κάθε συναδέλφου που απειλείται ή διώκεται, θα αξιοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ους!

Δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά να υπερασπιζόμαστε συνολικά το δημόσιο σχολείο! Η δική μας δύναμη και τα δικά μας όπλα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας, η αλληλεγγύη και η συσπείρωση στα σωματεία μας. Θα τους/τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Για το δικαίωμα στην απεργία έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες από τον 19ο αιώνα και δεν είναι δυνατό να το εκχωρήσουμε υποχωρώντας στην τρομοκρατία και τις απειλές οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Καλούμε όλους και όλες σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 16/9 στις 14:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ

 

Το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διευκολυντικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) στο ωράριο του κάθε συναδέλφου και για όσες ώρες από αυτές χρειαστεί για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων για την αποτροπή της ανακατανομής και μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία που δεν εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τους, σε άλλα σχολεία.

1. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για την ατομική αξιολόγηση, 2. ΔΗΛΩΣΗ Α-Α, 3. Στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ

  

Συνέχιση της απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Σας αποστέλλουμε:

  • Τη Δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση την οποία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 15/7/2024  κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΟΛΜΕ  και είναι σε ισχύ.

Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή είναι κοινή για όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των ΠΠΣ και μπορεί να κατατίθεται στο πρωτόκολλο.

  • Την προκήρυξη στάσεων εργασίας από την Πέμπτη 5/9 έως  και την Παρασκευή 4/10/2024 στο πλαίσιο της απόφασης της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ (11/2/202









Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Κινητοποίηση Τετάρτη 4/9 στις 13:30 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και Πέμπτη 5/9 στις 14:00 στη ΔΔΕ Ανατολικής για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα  να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής και γενικής παιδείας (2020, ’21 και ’22)

 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

με την απόφασή του με αριθμό  1510/2024 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής προσφυγής, ακυρώνει την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων, οι οποίοι είχαν διοριστεί το 2020, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Με αυτή την απόφαση δικαιώνονται άμεσα όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι του 2020 που είχαν προσφύγει εναντίον της απόφασης και αναγνωρίζει πως οι διορισθέντες/είσες εκπαιδευτικοί του 2020 θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η αξιολόγησή τους. Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι οι συνάδελφοι που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και ανοίγει το δρόμο και για τους υπόλοιπους. Δικαιώνει τους αγώνες που δίνει ο κλάδος για πάνω από τέσσερα χρόνια. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα ηχηρό «χαστούκι» στο ΥΠΑΙΘΑ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που κρατούν κυριολεκτικά σε «ομηρία» χιλιάδες συναδέλφους, που αξιοποιούν με εκβιαστικό τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο και συνδέουν τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ορθή επιλογή να προχωρήσουμε συντεταγμένα, στα πλαίσια του δύσκολου και σκληρού αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, να κινηθούμε όλοι μαζί και με όλα τα μέσα για την υπεράσπιση του κλάδου και του δημόσιου σχολείου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε τρόπο και μέσο για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2020, του 2021 και του 2022, που συμπληρώνουν κι αυτοί τη δοκιμαστική διετία τον Αύγουστο του 2024.

Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και δε θα το απεμπολήσουμε. Το Υπουργείο βρίσκεται σε πανικό γι αυτό και προσπαθεί να τον σπάσει τρομοκρατώντας τους συναδέλφους που αντιστέκονται. Κανένας μόνος του. Όλοι μαζί και με όλα τα μέσα συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα δώσουμε απάντηση στο Υπουργείο.

 

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους (2020 και 2021) ότι μέχρι τη μέρα των κινητοποιήσεων μπορούν να στέλνουν τα στοιχεία τους στο μέιλ της Α΄ ΕΛΜΕ (Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Κλάδος,  Α.Μ., έτος διορισμού, σχολείο) ώστε να συμπεριληφθούν στις αντίστοιχες συλλογικές αιτήσεις.  Επισημαίνουμε ότι τη μέρα των κινητοποιήσεων θα χρειαστεί να είναι παρόντες για την υπογραφή των συλλογικών αιτήσεων.

Μπορούν να στέλνουν στην Α΄ ΕΛΜΕ και συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2022, για τους οποίους θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα σε δεύτερο χρόνο (δεν έχει αποσταλεί ακόμα από την ΟΛΜΕ το αντίστοιχο νομικό κείμενο).

 

Καλούμε τους νεοδιόριστους την Τετάρτη 4/9 στις 13:30 στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης ώστε να καταθέσουμε μαζικά τις συλλογικές αιτήσεις και να απαιτήσουμε να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι

 

Την Πέμπτη 5/9 στις 14:00 θα γίνει αντίστοιχη κινητοποίηση στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 

(Παρακαλούνται οι διευθυντές/ντριες των σχολείων της Α΄ ΕΛΜΕ να διευκολύνουν τους νεοδιόριστους συναδέλφους τη μέρα των κινητοποιήσεων)

 

Να εφαρμοστεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (1510/2024) που δικαιώνει τον αγώνα του κλάδου και τους νεοδιόριστους για τη μονιμοποίησή τους!