Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και του περιορισμού της δράσης του σωματείου δια της στοχοποίησης του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, από τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου, κ. Δεριζιώτη, η οποία υπέβαλε μήνυση εναντίον των δύο συναδέλφων.

 Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων είχε καταγγείλει την αυταρχική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική στάση της Διευθύντριας του ΓΕΛ Σύρου, ύστερα από γραπτή καταγγελία που υπέβαλαν σε βάρος της 15 συνάδελφοι που εργάζονταν στο ΓΕΛ Σύρου και ύστερα από επικοινωνία του ΔΣ με τη συγκεκριμένη διευθύντρια.

Οι καταγγελίες των συναδέλφων αφορούν μεταξύ άλλων αναφορές που συνέταξε και υπέβαλε η συγκεκριμένη διευθύντρια εναντίον δύο συναδέλφων, αλλοίωση πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων, προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικού ωραρίου παραμονής 8-2 στο σχολείο, χωρίς να έχει ανατεθεί καμία εργασία στους συναδέλφους, ανάθεση κάλυψης κενού σε συναδέλφους ή αλλιώς στην ανάθεση «περιπολίας» στο σχολικό χώρο, απαξίωση συναδέλφων στα πλαίσια λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων με φράσεις του τύπου «δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου», διατάραξη του κλίματος και της λειτουργίας στον σύλλογο διδασκόντων στο ΓΕΛ Σύρου με δική της ευθύνη, συνθήκες δηλαδή που επιφέρουν σοβαρές δυσκολίες στην άσκηση του έργου των συναδέλφων.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται από τους συναδέλφους και την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, αυτές οι πρακτικές οδήγησαν συναδέλφους που υπηρετούσαν για χρόνια στο σχολείο, να ζητήσουν τη μετακίνησή τους σε άλλη σχολική μονάδα.

Ύστερα απ όλα αυτά η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου  δημοσίευσε μια επιθετική και προσβλητική απάντηση απέναντι στην στάση του σωματείου, καταθέτοντας μάλιστα και μήνυση τον Δεκέμβριο του 2018 που στρέφεται εναντίον του τότε Προέδρου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και του Γραμματέα, Αρτέμη Γελανδαλή, της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης, μήνυση η οποία πρόκειται να εκδικαστεί στο τριμελές πρωτοδικείο Σύρου στις 10/04/2024.

Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε τη συναδελφική αλληλεγγύη μας  στην Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, στους συναδέλφους του σχολείου και στους διωκόμενους συναδέλφους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: